A tuto realitu si dovolím v současné době označit jako „nic moc“. Problémů a konfliktů mez lidmi na naší planetě neubývá a není divu. Stále se nedaří účinně řešit – a natož vyřešit – ani jeden z klíčových problémů, které trápí většinu obyvatel naší zeměkoule: dobré zdraví a absence chudoby. A to v podstatě znamená i důstojnou práci, která by nám mohla přinést dostatek obživy a ochránit nás před chudobou a nemocí…

Je sice pravdou, že jsme – díky Bohu – v Evropě již po celá desetiletí nezažili válku (až na výjimky!) a žijeme v relativním dostatku. V současné době jsme však, jako nikdy předtím, propojeni s jinými částmi světa a tak na nás nezřídka problémy a konflikty všech obyvatel této planety nějakým způsobem dolehnou, dříve nebo později.

S přibývajícím věkem stále více chápu, jakým způsobem se tato realita promítá také do konkrétních vztahů na pracovišti v konkrétní společnosti a firmě. Pochopil jsem také, že nátlaku (útlaku) či násilí v práci, ve škole či v rodině nelze porozumět (pochopit a vyřešit) bez toho, abychom si nevšímali a nezabývali se také nátlakem a násilím v celé společnosti. A odrazem této skutečnosti ať je také to, že se na těchto webových stránkách objeví více příspěvků o strukturálním, ekonomickém či politickém násilí.

A jako Slovák pobývající dlouho v Praze, který vládne německým a částečně i anglickým jazykem si dovolím nabídnout vám příspěvky – videa podcasty nebo texty – které by vás mohly zaujmout také v původním znění, to zn. německy či anglicky. Samozřejmě především těm z vás, které/kteří jim budou – v takové podobě a v původním znění – rozumět.

Nepatříte-li mezi takové, můžeme se společně pokusit opatřit některá videa českými nebo slovenskými titulky či se příp. mohu pokusit zprostředkovat Vám obsahy vybraných příspěvků jinak, ozvete-li se mi na moji adresu  pavel.beno@workrelations.eu